SWAG - hú, te nagyon jó vagy!

Időről időre felbukkannak olyan szavak, mondatok, amelyeket egyszerűen MUSZÁJ használnia az ember lányának, hogy király legyen, nincs választása. Persze naprakésznek kell lenni, nem használhatóak a múlt heti menő dumák, mert az milyen gáz már, ÚRISTEN. :) Sajnos én le vagyok maradva az ilyen dolgokkal, általában későn reagálok, vagy szimplán baromságnak tartom, bocsánat. Most erről a SWAG-mániáról írnék, ami már lehet, hogy lejárt, de mint mondottam, ilyen kérdésekben kicsit lassú vagyok. De nem gáz, én így is azt tehetek, amit akarok, mert Swag YOLO Nigga vagyok, bitchez. Ide jön a #swag, hiszen tag nélkül nem elég laza.

Nagyon swag... Sőt, swagg, mert egy g-vel nem elég király!
Bár jó lenne tisztázni, hogy pontosan mit is jelent. Rengeteg verziót olvastam már, a többség szerintem teljesen hülyeség, van 1-2, amit akár el is fogadnék magyarázatnak, mert cuki, esetleg még értelme is lenne, de sajnos ezek is "fedősztorik", hiszen a mai fiatalok egyik értelmezést sem érzik magukénak. Náluk a swag egyenlő a túlzott egoizmussal. Aki SWAG(es), az általában népszerű, nagyon menőn öltözködik, valószínűleg pénzes illető. Elmaradhatatlan a cigi, a fullcap és a tetkó(k). Bár tulajdonképpen teljesen mindegy az eredeti jelentés, manapság az is SWAG, ha valaki iszik egy kávét.

Utánanéztem, hogy mégis, miféle értelmet adnak az emberek ennek a mozaikszónak. A legviccesebbeket is kigyűjtöttem. :D Tudomásom szerint a ,,Secretly We Are Gay" a megoldása eme komoly rejtélynek. Azt jelenti, hogy ,,Titokban melegek vagyunk", és a '60-as években indult hódító útjára az USA-ban egy névtelen csoport által.
Találtam egyéb szemszög alapján készült magyarázatokat is, pl. ,,She Wants a Gentleman", azaz ,,Egy úriembert akar". (ami egyébként vicces, mert a legtöbb leány, aki SWAG, az nemhogy úriembert akar, tulajdonképpen teljesen mindegy neki, csak pasi legyen, már bocsánat) A Sex With a Ginger és a Sex With a Gangster pedig tényleg hülyeség, de én jót nevettem rajtuk. :D

A kedvencem viszont kétségtelenül:
S - Something
W - We
A - All
G - Get tired of hearing
Valami, aminek már nagyon unjuk az emlegetését... Teljesen jogos. Nem tudják, hogy mi a jelentés igazából, csak felkapták, ezért mindenhol hallhatjuk az egoizmust és a menő ruhákat, király külsőt megkövetelő SWAG-ezést.

Összegzés: Újabb divathóbort, amelynek már megint nincs semmi értelme. Justin Bieber egyik dalában is benne van a SWAG, nem tudom, hogy emiatt örvend-e ekkora népszerűségnek, mindenesetre szerintem gáz dolog. Amikor valaki nagyon SWAG, akkor menő, amúgy nem? Vicces. :D


Bizony, egyik sem érdekel...
Nem beszélek SWAG emberekkel...
Ha mégis, akkor sültkrumplit kérek! :D


Nektek mi a véleményetek erről a témáról?

6 megjegyzés:

  1. Hah, nagyon tetszett ez a bejegyzés :D Az én környezetemben is van pár "SWAG gyerek", az egyiknek pontosan ilyen a profilképe, mint itt a legfelső fekete-fehér. :D Szerintem is hülyeség az egész, s utálom az olyan csicskákat, akik azért viselkednek, öltözködnek úgy ahogy, mert ez a menő.. Mellesleg jókat röhögtem a jelentéseken :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. :D
      Egyre több helyen vannak, különösebben nem foglalkoztatnak, nevetek, aztán kész. :D

      Törlés
  2. Mi egyszer bátyámmal beszéltünk erről, még mikor nem volt ennyire... elterjedt... az országban. Akkor azzal zártuk le a beszélgetést, hogy ha valaki swag, annak van stílusa. Ergo mindenki az?! :D (Ő is olvasta valahol.) Én a magam részéről hülyeségnek tartom... és az összes ilyen "habi-stílust". Igazából ez is olyan, mint sok más baromság, innen-onnan összelopkodnak más, igazi stílusokból jellemzőket, ezáltal teremtve egy "korcs-style"-t, és hogy menő legyen, elnevezik SWAG-nek. (Valljuk be, a fullcap, deszkás cipő, kosaras dzseki, tetkó... más stílusok jellemzői inkább. Ez kicsit olyan, mint az 'emo', ott a kockás minta speciel a SKA-ból került át, amiért utálom is őket, mert mindig leemoznak, ha a kockás nacim van rajtam T_T ... na mindegy. :D)
    Meg ha azt nézzük, manapság minden 13-17 éves kisfiú és kislány SWAG meg YOLO, emellett pedig full depis szegény, miközben semmit nem tudnak az életről, apuci meg anyuci kinyalja a valagát az összesnek, de olyan szörnyű az életük. But that1s just my opinion. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zoé for president! :D Ehhez nem tudok többet hozzátenni. :)

      Törlés
  3. Tudod, miért csengenek le az ilyenek hamar? Mert az emberek már nem törődnek vele. És lám, te itt írtál egy oldalas bejegyzést róla. Hidd el, ez után jön egy újabb baromság és azzal lesz megszállva mindenki. Mindig vannak ilyen emberek, akik ezzel akarnak menők lenni, és ezzel nincs semmi baj. Lehet, hogy a legtöbb ilyen swag emberke számodra idegesítő, de ez általánosítás, sztereotípia. Plusz, neked semmi hasznod nincs abból, hogy most jól leszólogattad a bajszod alatt az ilyen stílusú embereket, főleg, hogy szerintem egy sem jár az oldaladra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Járnak a "swag emberek" az oldalamra, látom facebookon a reakciókat, amit a bejegyzésem váltott ki. Nem gondolod kicsit furának, hogy szerinted már nem törődnek vele, én írtam egy bejegyzés, amire Te reagáltál is? Mintha magadnak mondanál ellent. Nem hinném, hogy az volna a lényeg, hogy hasznom legyen az általam írt véleményekből, a saját blogomon az a lényeg, hogy megosszam a gondolataimat, arról írjak, amiről úgy gondolom, hogy belőlem kiváltott valami érzelmet, akár negatív, akár pozitív, meg persze érdekel a téma.
      Ha legközelebb írsz valamelyik poszthoz, esetleg választ ide, akkor kérlek, névvel tedd. :)

      Törlés